Resdagboken

IT´S A MIRACLE!

fredag 19 maj 2006 Sollentuna, Stockholms län, Sverige
  • 220 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Kära dagbok
Jag har länge (typ hela mitt liv) haft glasögon eller linser. Nu har jag äntligen läst på tillräckligt, lånat pengar av föräldrarna och tagit mig mod till att fixa detta.

Igår klockan 08:00 så befann jag mig på Globens Ögonklinik (www.globeneyeclinic.se) för att göra en laseroperation.

Själva operationen tog ca 15minuter för båda ögonen. Den gick till så att man först fick en lugnande tablett. Sen satt man och snackade i några minuter om risker osv och lät tabletten verka.

Efter detta gick jag och la mig på en sjukhusbrits och såg en konstig matrixliknande apparat som blinkade och lyste massa röda och vita lampor.

Fick bedövningsdroppar i ögonen som verkade på direkten. Sen satte dom en sugpropp på ena ögat (det andra hade en kompress över) denna sugpropp satte dom tryck på så det blev helt svart. Sen kände man att dom skar lite i ögat för att avlägsna hornhinnan.

Sen försvann trycket och man såg VÄLDIGT suddigt uppåt. Dom lamporna som man såg jättebra förut var nu jättestora och såg ut att vara flera tusen av dessa. Sen skulle jag koncentrera mig på en av dom röda lamporna som var lasern. Började låta lite och sen höll denna på i ca 1minut och sen var det lite rengöring och sen vek dom tillbaka hornhinnan som dom hade skurit loss tidigare.

Sen samma sak på andra ögat.

Nu var det i stort sett klart. Dom berättade vad jag fick och inte fick göra nu under första veckan samt första månaden. Sen låg jag i någon minut med stängda ögon och fick sedan en påse med lite ögondroppar, ett par solbrillor osv.

Jag gick ut och satt ute i väntrummet i ca 30min innan jag gick hem.
Första dagen så sved det lite i ögonen och skavde lite. Men nu andra dagen så är det ganska bra. Ser lika bra som jag gjorde MED linser tidigare och det kommer bli ännu bättre.

Kan inte säga mer än att jag är VÄLDIGT nöjd!

Skulle defenitivt rekomendera andra att göra detta!

Några frågor? Maila gärna, eller kommentera dagboken!

Peter Sundling
Senast aktiv - från Sundbyberg, Stockholms län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem