Resdagboken
På väg mot Kamloops, det blev många foto stopp på vägen.
På väg mot Kamloops, det blev många foto stopp på vägen.

Och så levde de lyckliga i alla sina dagar

måndag 24 juni 2019 Calgary, Alberta, Kanada
  • 364 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Jippea, Sverige vidare till kvartsfinal efter vinst mot Kanada med 1-0. Kul att kunna vara på plats i Kanada när dom vinner. Killen bredvid oss i loungen var inte lika glad……
Och nu tillbaka till bröllopet:
Familjen var inbjuden på ett pre weddingparty hos brudens föräldrar kvällen innan bröllopet. Här bjöds vi på hemmagjorda hamburgare och hemmagjord sorbet, jättekul att träffa Natalies familj så här innan bröllopet!.
Vi vaknade till en underbar dag i Invermere, gick ner en sväng på stan och promenerade runt på Farmers Market där vi köpte en het dipsås som hette ”Hot as hell”, passar väl oss…..
Gick hem och fixade oss inför bröllopet som skulle hållas ute i naturen, längst ut på en udde med härlig utsikt, sköna skor var rekommenderade.
När vi satt i bilen på väg dit började molnen verkligen se olycksbådande ut, vi gick ca 5 minuter från bilen och till udden. 10 minuter innan utsatt tid öppnade sig himlen och regnet kom!!! Vi som hade paraply blev snabbt väldigt populära…..regnet fortsatte i 40 minuter, dvs genom hela ceremonin….men gifta blev dom!
Tillbaka för att torka upp och bättra på makeupen igen innan själva festen skulle börja, då ringde dem efter familjen för det var dags för fotografering! Men dem hann tillbaka igen för litet fixning, då kom givetvis solen! Vi promenerade till festlokalen, ca 1,2 km, där hade dem riggat upp massa olika lekar för barn och vuxna, vädret var med oss hela kvällen! Festen gick i naturens tecken eftersom Linus och Natalie är friluftsmänniskor, bordsplaceringen var i form av en kotte med en namnskylt. Egna vinetiketter med friluftsmotiv, men det bästa var bröllopstårtan, en stubbe med 2 ekorrar högst upp, svampar mm, helt i choklad och marsipan. Den hade kunnat vinna vilken tävling som helst!
Vi som hade rest långväga på brudgummens sida fick ett eget bord, från Sverige och Nya Zealand. Om vi ville se brudparet pussas var vi tvungna att sjunga en sång med ordet ”love” i, vi kom på ”I love You, I do I do I do I do I do..” med ABBA. Många fina tal och sen kom höjdpunkten, brudens bror är musiker och hade lärt sig texten ochmusiken till "små grodorna", så nu fick vi visa hur man dansade till den, det blev succé!
Dagen efter bröllopet gick sin gilla gång och på kvällen kom delar av Natalies familj samt brudparet över till vårt boende där vi fixat mat och dryck, återigen en trevlig kväll!
Idag måndag morgon åker vi hemåt, vi fick med oss en passagerare till Calgary, Daniel från Sundbyberg, en skolkompis till Linus. Han skulle egentligen blivit skjutsad till Calgary av sin kompis Ludvig innan Linus kom på att vi skulle dit samtidigt. Onödigt att köra nästan 30 mil enkel väg när vi hade gott om plats i bilen!

Jari Och Eva-Helen Oinas
Senast aktiv - från Solna, Stockholms län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem