Resdagboken

Apor

lördag 25 maj 2019 Gibraltar
  • 149 Visningar
  • 1 Kommentarer
Rapportera

Jodå, det blev några timmar på taket igår. Alvin skylde benen med en handduk och hade T-shirten på. Det funkade. Han har dock haft ont på ryggen i natt.

Middag blev det. Förstås. Hamburgare av irländskt högrev, mycket gott. På ett ställe i mitten av gamla stan. Jag köpte därefter ett par nya skor på New Balance.

Ett besök på Arte&Sana också innan det var dags att gå tillbaka till hotellet.

Upp tidigt imorse. Igår bestämde vi oss för att åka till Gibraltar idag. Bussen lämnade 8.45 och kl 11 var vi framme i gränsstaden La Linea.

Från busstationen gick vi till gränsen, visade våra pass för att komma in i den här brittiska kolonin. Och plötsligt var priserna i pund, gatunamnen var Street istället för Calle, pubar på rad, Marks and Spencer, dubbeldäckare och så vidare. Det är en rätt besynnerlig syn.

Upp till toppen av klippan åkte vi med kabelvagn. Dyrt, men det var värt det. Hisnande resa, hisnande utsikt. Och de vilda aporna visade sig direkt. Vi blev inte påhoppade men en del andra blev det. De hade ryggsäckar som verkade intressanta vad det verkade.

Efter att ha varit där uppe länge nog åkte vi ner till marknivå igen. Lunch: Fish and chips. På en pub givetvis, The Clipper.

Nu är vi på spanska sidan igen och vi sitter i en hotellentre för att få skugga och svalka. Utanför steker solen och det är 28 grader varmt. Om en timme lämnar bussen och vi ska tillbaka till Malaga.

Och imorgon bitti, fruktansvärt tidigt, flyger vi hem. Så resan är snart till ända. Det har varit en jättefin sådan. Hoppas Alvin tycker detsamma.

Till nästa gång
Magnus

Ewa Och Magnus Sten
Senast aktiv - från Ljubljana, Slovenien
Kommentarer
Postat av Camilla

Vilken upplevelse resan har varit, ni verkar haft det så roligt. Ha en rolig kväll å en bra resa hem till kalla Sverige, haha! Många kramar!

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem