Resdagboken
Regn på morgonen
Regn på morgonen

torsdag - regn, vågor och poolbad

torsdag 18 april 2019 Benalmádena, Andalusien, Spanien
  • 245 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera


Skärtorsdag 18 april

Vid åtta i morse var det regntunga skyar och blött ute. Snart började molnen skingras lite. Det var 17 grader. Vi gick ner till frukostsalen, där det var tämligen tomt och allt man önskade äta fanns. Somliga älskar vitt bröd utan kanter med nutella på. Resten av oss åt bacon, ägg, äggröra, baguette,olika korvar och salami, färsk melon. Croissanter finns, men är inte som franska. Diverse som fanns på vårt hotell i Alicante fanns ej här, men det var fullt tillräckligt. Man står sig länge på en sådan frukost.

Efter frukosten höll jag på med gårdagens resdagbok medan de andra var vid poolen. Precis före en regnskur kom familjen upp och tog en paus med lite schack och kortspel. När regnskuren passerat var det min tur att gå ner till poolen. Jag tog ett uppfriskande dopp i den ”svala” 22-gradiga poolen och sedan bar det iväg till stranden med de övriga.

Där hade det blåst upp många nya snäckor, och det var lite småstora vågor i kanten som brusade upp på stranden. Här var vattnet 17 grader idag och det blåste , men alla utom Agnes (!) badade eller blev översköljda av vågor. Så småningom blev det lite kyligt och då gick vi tillbaka till poolområdet. Där kom en drös av uppklätt folk när vi skulle gå in och senare ett brudpar med brudnäbbar och allt. Bröllopsfester fixas också på det här hotellet.

Här bor också några små gröna papegojor i palmerna. Äntligen fick jag en bild på en. Tornseglare flyger omkring i närheten av vår lägenhet, och någon falk har vi också sett.

Grabbarna och Agnes badade i hotellets populäraste pool. Den håller 27 grader, så där kan ingen klaga på temperaturen. Duschen jag tog uppe i lägenheten sedan, var också varm och skön.

Ikväll blev det restaurangmat igen, indiskt och italienskt, jättegott.
 

Ita Ljunge
Senast aktiv - från Grebo, Östergötlands län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem