Resdagboken

Port Louis

onsdag 20 mars 2019 Trou-aux-Biches, Mauritius
  • 180 Visningar
  • 4 Kommentarer
Rapportera

Här är klockan i detta nu 09.45, i Sverige 06.45. Och vi har precis kommit tillbaka till vår lägenhet. Men vi börjar med Port Louis. 

Port Louis är Mauritius huvudstad. Ligger knappt 3 mil söder om Trou Aux Biches där vi håller till. Dit åkte vi med lokalbussen i måndags, vilket i sig var en upplevelse. Vägarna var alls inte usla, bara inte jättebra eller anpassade till en buss utan stötdämpare. Det var skumpigt. Stoppen var frekventa och folk hoppade av och på med jämna och ojämna mellanrum. För den som vill ha ett bussnummer så kan vi inte ge något, det stod helt enkelt Port Louis på bussen.

Efter 45 minuter genom omväxlande små byar och gröna landskap var vi framme. Port Louis är en stad med runt 150 000 invånare, där man hittar skyskrapor och småhus lite huller om buller. Längs vattnet ligger några köpcentra och ett kasino samt mängder med restauranger och kaféer. Inget lyxigt, men välordnat och trevligt att gå runt i en stund. Vilket vi också gjorde. Det handlades litegrann, bland annat ett par skor av dammodell.

Magnus hade på förhand letat upp ett lunchställe,  vars namn är Lambic. Öns enda microbryggeri äger stället och dessutom säljer de importerad öl från Belgien (hm, kanske något onödig information - öl från andra länder som köps i Mauritius är ju per definition importerad). 

Nåväl.

Vi åt väldigt gott. Mia en fisk, Ewa och Claes varsin fish n chips medan Magnus tog en hamburgare som var bland de bättre han ätit. Till detta vin och öl, och det var inget annat än ett par väldigt trevliga timmar. Den egenproducerade ölen smakade inte dumt alls, även om den inte var mästerverk. Flying Dodo heter bryggeriet för övrigt.

Vi skulle ta taxi därifrån till busstationen så Lambic ringde efter en. Chauffören ville ha 200 rupies (50 kronor) för den relativt korta resan. Jag frågade vad han ville ha för att köra oss hela vägen hem. 600 rupies blev svaret, d v s 150 kronor. Taget. Ingen var jättesugen på att skumpa omkring ytterligare 45 minuter i en varm buss när vi för endast 476 rupies extra kunde åka i AC och snabbt komma hem.

Chauffören hette Sa och var trevlig. Magnus och han är nu vänner på Facebook. Emellertid ska det sägas att det endast beror på att de kan hålla kontakten då Sa erbjöd sig att köra oss runt ön för att se vad som intressant är. Endera dagen kanske?

Vi har haft problem med vår AC. Första tre nätterna funkade det helt ok, men sen lade hela byggnadens AC ner helt och hållet. Våra fläktar har gått för högtryck men det hjälpte inte. Det var VARMT och SVETTIGT. Jag skriver det i versaler för att ni verkligen ska förstå. 

Igår kväll verkade det fungera. Vi var glada. Jätteglada till och med. Såg fram emot en natt i svalka. Tillbaka efter ännu en riktigt bra middag till rätt lågt pris (du får exempelvis en stor och god lammgryta i curry - en kreolsk rätt - för under hundralappen) insåg vi att AC:n lagt ner på nytt. Teknikerna sprang här i mörkret och verkade rätt uppgivna. Det var ett stort fel som drabbat alla i byggnaden och de såg inget slut på eländet.

Receptionen erbjöd oss en etagevåning att sova i, vilket vi tackade för. Sömnen har varit god. Grannarna till oss klagade över att det var en pestnatt i värmen, men vi kunde då berätta att vi sovit djupt och under dubbla täcken. De verkade märkligt nog inte muntrare efter den upplysningen.

Nu är vi tillbaka i vår lägenhet som sagt. Med en fungerande AC igen (peppar peppar). Nu ska vi smörja oss, ta oss till stranden och njuta av en dag i 34-gradig värme i luften och runt 28, 29 i vattnet. 

Orawar!

###

Camilla och Ingmar,
stort tack för era hälsningar. Hoppas ni har det bra också.

Ewa Och Magnus Sten
Senast aktiv - från Ljubljana, Slovenien
Kommentarer
Postat av Camilla Jarhult

Njut! Här har vi regnperiod☔️, vilken tur att Ac:n fungerar igen😊. Ni har det bra å vi har det bra😀. Ha det härligt på stranden. Hälsa😊 å kram från ett regnigt Varberg💜💜

Postat av Inga-lill

Hej på er! Ser ut att vara en rolig lite annorlunda resa. Äventyr och nya upplevelser är alltid kul. Igår hade vi vår här,riktigt fint,men idag är himlen grå igen. Så ha det gott i värmen tills vi ses. 😎🌞🌨🌚

Postat av Ingmar Larsson

vill naturligtvis skicka en hälsning idg med.ingmar

Postat av Meziye suleyman

Så härligt att ni har häftigt upplevelse i det landet. Med undebar väder å mat så ni bara njuta av livet och ledighet Ha det kul självklar i forsättning 👍mez

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem