Resdagboken
Hamnmiljö
Hamnmiljö

Strövtåg i huvudstaden

tisdag 5 mars 2019 Willemstad, Curaçao, Curaçao
  • 185 Visningar
  • 3 Kommentarer
Rapportera


Willemstad 2019-03-04.

Heldag i Willemstad, Curacaos huvudstad. Hotellets shuttlebuss in på morgonen med stopp vid en djup vik, som delar staden i två stadsdelar (Otrobanda och Punda).
En pontonbro förenar stadsdelarna för gångtrafikanter medan en jättehög bro längre in i viken ger förbindelse för fordonstrafik. Pontonbron är en genial konstruktion, ca 100 m lång, vilande på ett tiotal pontoner. Fastsatt i ena änden och medelst motorer möjlig att köra i andra änden så att båtar kan ta sig ut och in i det mellanrum, som öppnar sig. Stora kryssningsfartyg kan passera här när bron körs för full öppning.
Staden ger, med sina vackra hus, ett positivt intryck nere vid hamnen. Givetvis är mycket tillrättalagt för kryssningsturister med souvenir butiker och märkesaffärer på många ställen.
Lite utanför turiststråken är det ibland fallfärdiga hus och betydligt skräpigare, allt omväxlat med små fina hus och hotell med läge ute vid havet.
Även här är det karnevalstider, idag på måndagen är det Barnkarneval. Många butiker har stängt, bl.a. apoteken, som vi letade efter. Vi hittade ett så småningom, på köpet fick vi se delar av staden, som man nog inte går till annars.
Vi känner oss nöjda efter att ha strövat runt och utforskat staden och låter karnevalsfirandet klara sig utan oss. Shuttlebussen hem kändes bra efter 7 timmar i sta´n.

(Blue Bird är Kristianstads Jazzklubb, förklaring till ett av fotona).

Må väl. Nu är vi uppe i 30 grader, vinden gör att det är överkomligt!!

 

Ewa Thulin
Senast aktiv - från Kristianstad, Skåne län, Sverige
Kommentarer
Postat av Göran Andersson


Hej semesterfirare!

Vi med div krämpor.
Reser med er via alla fina bilder och berättelser
Vad vackert allt är.
Monica o Göran.

Postat av Margareta Thulin

Hej på er globbetrotter! Av bilderna att drömma ser det ut som om ni befinner er på en underbar plats. Här har det blivit lite kallare igen och så regnar det dag efter dag. Så njut av värmen. Ha en fortsatt skön resa

Postat av Stina

Fina bilder på fina färgglada hus! Hoppas det blir badläge för er. Förkylt och kallt här, men vi anar att våren är på väg - någonstans 😊😊
Kram

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem