Resdagboken
För exakt 52 veckor sedan hade vi packat våra väskor inför långresan. Nu har vi återigen packat våra väskor, nu inför vår dykresa !
För exakt 52 veckor sedan hade vi packat våra väskor inför långresan. Nu har vi återigen packat våra väskor, nu inför vår dykresa !

På väg hemåt

måndag 29 oktober 2018 Denpasar City, Bali, Indonesien
  • 519 Visningar
  • 2 Kommentarer
Rapportera

Tillbaka i civilisationen igen efter en makalös dykresa!!

Efter en lååång flygning med stopp två nätter i Bali landade vi äntligen på Wakatobi igen (vi var här för 2,5 år sedan), vi började med två dagars dykning från resorten innan vi gick ombord liveaboarden där vi skulle bo en vecka. Bara 10 dykare och 12 mans besättning, lyx!!

Vi dök ihop med ett par från Boston och dom var, liksom vi, där för att dyka, vi gjorde 4 dyk per dag inklusive nattdyk, otroliga dyk! Speciellt skymningsdyket med mandarin fish, vi har dykt med dom flera gånger och var inställda på att ligga och vänta tills man fick se dom men här var det säkert 100 stycken som vi såg på samma gång, värsta porrfilmen. Ibland var dom fyra stycken som gick upp för att ”mejta”, här låg vi en halvtimme och bara njöt!

Nästan två hela dagar  med muck-diving, sån här dykning får man inte nog av, tänk er en mörkare sandbotten med massa skräp som indoneserna kastat i. HUR mycket roliga och egendomliga varelser som helst som dyker upp, Jaris kamera var hans buddy, man fick ingen kontakt med honom…….

Givetvis har det även blivit mycket fina korallrevsdyk med fiskstim, sköldpaddor, nakensnäckor, frogfish, bläckfiskar, pygme-sjöhästar… Långa dyk också, 70 minuter per dyk, vi hann med 29 dyk.

Nu har vi påbörjat hemresan och sitter nu i loungen efter en skön dusch och tar ett glas vin, planet till Singapore går om 2,5 timme, där blir det ett stopp på 1,5 timme innan långresan hem via ett tekniskt stopp i Moskva. Vi landar tidigt tisdag morgon och då åker vi hem och duschar och åker sen till jobbet, det är ju höstlovsvecka och många som har ledigt……

Jari Och Eva-Helen Oinas
Senast aktiv - från Solna, Stockholms län, Sverige
Kommentarer
Postat av Solgerd Larsson

Vad härligt , Ni har verkligen levt Ert drömliv känns det som.
Så har Ni krafter kvar att snart börja arbeta igen, och stå ut med
gråa novemberdagar. Kram

Postat av Per Edblad

Varför går ni inte i förtidspension och bosätter er i Indonesien. Ni stannar ändå där mer än i Sverige? Vackra bilder som vanligt.

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem