Resdagboken
USS Iowa
USS Iowa

USS Iowa och Knott's Berry Farm

fredag 26 oktober 2018 Garden Grove, Kalifornien, USA
  • 309 Visningar
  • 1 Kommentarer
Rapportera

Jösses vad kul man kan ha en onsdagsmorgon! Kl.06:05 drog vi igång brandvarnaren. Brödrosten ploppade inte upp. Ringde fort som sjutton ner till receptionen och förklarade läget med brandvarnaren tjutandes i örat. De skickade upp en kille med skruvmejsel så vi fick bort spärren för fönstret och vädrat ur. Stackars Marcus, som skulle ha de rostade mackorna, gömde sig i garderoben när killen kom. Efter denna fadäs, som tack och lov inte drog igång brandlarmet i korridoren, lagar vi all mat med öppet fönster. Därefter blev det för Marias del en vända till hotellets gym. Hade ju vaknat till i alla fall…! 
Dagens utflykt blev en vända till U.S.S. Iowa, ett slagskepp som tjänat i andra världskriget mm och som numera är museum. Vi lärde oss att skeppshunden Vicky varit ombord under hela tiden och barnen fick en uppgift att hitta henne på olika platser längs turen. Det är nog första gången något sådant varit kul och det hela blev en lyckad utflykt. Vi tog oss sedan vidare till Long Beach för lunch och en promenad längs kajen. Där dök det upp en svensk som var på promenad under en rast från en konferens så vi fick lite hjälp att fota hela familjen på en gång med skeppet RMS Queen Mary i bakgrunden. Numera är hon hotell men hon trafikerade en tid rutten Southampton-New York. Hon lär vara hemsökt också och har figurerat i programmet som på svenska heter ”Andar, finns de?”.
Onsdagen inleddes med dis som övriga dagar också gjort och denna dag valde vi att åka till en nöjespark, Knott’s Berry Farm. Väl där tittade solen fram och temperaturen ökade snabbt till 27-28*C. Vilken otrolig skillnad mot Disney och Legoland! Inte alls hajpat och ”too much” utan en jättetrevlig, betydligt mer prisvärd park. Maskotar var Snobben och hans vänner. Morgan som sett fram emot besöket visste varken ut eller in så åka blev liksom inte av, men Marcus som notoriskt vägrat åka nånting alls tidigare, satte sig i vagnen med pappa på en liten lagom bergodalbana. Sedan var det några bergbanor Mikael fick åka själv… Hänga uppochner lockade liksom inte oss andra. Det var inte alls mycket folk så inga väntetider alls.
Nu lämnar vi LA-området för denna gång till förmån för kaktusarnas förlovade land, Arizona.

Mikael Forsgren
Senast aktiv - från Anaheim, Kalifornien, USA
Kommentarer
Postat av Angelica

Halloj!
Vad roligt att få följa med på er resa! 😊 Här är det +1 och ska regna lite. Ha det så härligt!

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem