Resdagboken

Some kinda plan ☀️ 🤗

fredag 31 augusti 2018 Smålands Burseryd, Jönköpings län, Sverige
  • 410 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Planeringen för denna resan har varit superkul och jag hoppas verkligen att ni får många bra tips !! Hihi jag har aldrig varit i Indien så planeringen fick göras från scratch. Tanken var att se så mycket som möjligt till ett lågt pris och bo smart och fint 🍀 


Momondo har billiga resor för typ 3000 till Delhi. Det finns alternativ där om reseförsäkring, bagageförlust osv men har du en bra hemförsäkring så ingår reseförsäkring och olika ersättningar. 
Visum var lättast att ordna från indianvisaonline.org.in  De ställde inte så många frågor och hade ett vänligt bemötande om man missat något. 
Visumet där kostade runt 1000 kr och var klart på 3 dagar.

Kolla vilket vaccin du behöver !

Vilka platser som finns att se kan man kolla på tripadvisor, google bilder eller genom att gå med i olika indiensidor på FB. Det sista alternativet är jättebra och ett kul sätt att träffa nytt folk. Jag kom på en liten egen ide 💡☺️ ..
Såhär :
Kontakta olika resebyråer och fråga vilka packageturer de har och vad man inte får missa.
Hitta billigt bra hostel (med frukost och gärna transfer) i närheten av sevärdigheterna. 
Ta bussen, tåg eller taxi till staden där ditt hostel ligger och se vad du vill när du vill utan nån resebyrå. Fråga i receptionen där du bor eller joina någon/några ut på nåt. 

Lite om packning och hur mycket man vill bära på.. Jag ska flyga lite inrikes, åka lite tredje klass och inte bo särskilt lyxigt direkt men det är ju individuellt. Många har en ryggsäck som rymmer 50L, jag valde enbart handbagage vilket sparar tid vid inrikesflygen. 
I handbagaget ligger : pass, utskrivna bokningar på flyg och buss, mobil med ett tillhörande indiskt 30 dagars sim och mobilbank ifall mobbatteriet tar slut, genomskinliga zip påsar så du lätt ser vad du packat och var, lite kontanter och två kontokort på två olika ställen, lite kläder, hörlurar. David Batra åkte också till Indien med bara handbagage men tvingades checka in tandkrämen så tuggummi är bättre ;) Myggmedel är viktigt, smink och skönhetsprodukter är ganska oviktigt då detta är ett bra tillfälle att låta kroppen vila från det. Våtservetter kan vara bra. Mitt bagage väger 2.5 kg och boende i ca 30 nätter Ink frukost och transfer blev typ 1400 SEK 😜
I min telefon har jag mitt flygbolags app men även appar för buss och tåg i Indien. I Redbus app bokar man bussresor i hela Indien. Irtct är för alla indiska tåg och cleartrips app visar vad du kan hitta på där du är. Booking appen och momondo är ett måste !! Booking har med hotell och hostel att göra. Kolla att frukost finns/ingår men också att det är gratis avbokning och att du betalar på plats. Det är inte svårt att hitta billiga boenden i Indien men eftersom jag vill ha  både riktlinjer för resan och friheten att ändra så kändes detta bäst. 
Indien är väldigt gästvänligt och jag har kört whatsapp med mina hostel och fått en fin kontakt och många skratt med dem innan jag kommit dit. Härligt ! ☺️☀️ Någon sa -"Journey begin where comfortzone ends".  Två veckor kvar sen kör vi !!! ❤️😊

 

Breideby
Senast aktiv - från Jönköping, Jönköpings län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem