Resdagboken

På svensk mark igen

måndag 6 augusti 2018 Nynäsvägen 2B, Stockholms län, Sverige
  • 526 Visningar
  • 1 Kommentarer
Rapportera

(Hans-Örjan)

Måndag 2018-08-06 . Nynäshamn - Markim , 80 km ,

Så blev det morgon efter en natt fylld av ett antal uppvaknanden pga den obefintliga komforten. Vi samlade ihop oss, blaskade av oss nödtorftigt på den enda(!!) fungerande toaletten, och gick sedan till kafeterian för vår gratisfrukost. Tji fick vi, den skulle vi få vänta på ytterligare en och en halv timme, Men det skulle visa sig vara värt väntan, det var faktiskt en riktigt bra frukostbuffé vi undfägnades. Och detta gjorde att vi kunde uppamma en viss fördragsamhet för rederiet (även om min personliga uppfattning kvarstår).

Efter att ha spenderat de sista timmarna av resan där i restaurangen fick vi så se land. I det vackra vädret var det trevligt att på soldäck se hur hemlandet kom stadigt närmre. En sista kopp kaffe, inan det var dags att gå ner till våra kära motorcyklar. De lossades från sina fjättrar och vi kunde göra oss klara för att rulla iland. Den sista stunden nere på bildäck användes till att intervjua en nederlänsk hojåkare som berättade att han och hans fru var på väg till norra Sverige och därefter Norge igen; han hade kört i norra Norge flera gånger. 

- Aha... vi ska till Norge nästa år, ända upp till Nordkapp faktiskt. Tror du vi fixar det på våra hojar?

Han tittade på våra motorcyklar, log och svarade:
- Jajamennsan. Vägarna är inte dåliga, folk kommer ju på trampcyklar, så det är klart at ni kan köra på de där. Problemet är att det är långt mellan tankställena.

Stärkta av hans utsaga kände vi att JA! Nästa år ska vi till Nordkapp!

Så var färjan då i hamn, och motorcyklar fick växelvis med lastbilarna rulla iland. Solen lyste lagom mycket, och det var lagom varmt där vi susade fram längs Nynäsvägen 73'an mot slutmålet Markim. Dit kom vi problemfritt, med bara ett tankstopp på vägen.

Slutet gott, allting gott. En FANTASTISK Baltic Tour är till ända, och efter en dusch kunde vi slå oss ner på altanen med en hemkomstöl i handen, för att reflektera över våra upplevelser.

Det sk' va' gott å leva... och det är det också!!
 

Inge Och Hans-Örjan
Senast aktiv - från Vallentuna, Stockholms län, Sverige
Kommentarer
Postat av Karin

Tack bägge två för fina reseskildringar!

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem