Resdagboken

Halva USA på 16 dagar.

lördag 28 oktober 2017 Manhattan, New York, USA
  • 794 Visningar
  • 1 Kommentarer
Rapportera

Vi vakna upp i ottan och solens strålar leta sig ner mellan skyskraporna. Vår sista dag i USA.
Konstycket att resa lätt har vi gjort med bravur. Vi har haft 3 mellan stora resväskor och så här sista dan var de ändå inte fulla. Resevågen visa ca 12 kg styck. Kändes rätt bra när vi planerat åka tunnelbanan ut till JFK. Stadig frukost och checka ut och lämna in väskorna på bagagerummet. Walking skorna på och resans sista mål ligger 5 avenyer bort på 12 avenyn mellan west 46 och west 47. På pir 86 ligger hangarfartyget Intrepid och hela fartyget har omvandlats till Intrepied Sea Air & Space Museum. Har man intresse av sjöfarts krig, flygplan, militärhistoria och rymden hamnar man på en historisk intressant plats. Man får en flera timmars historia lektion. Vi har nu sett planen som krigat i flera krig. Vi har sett plan typen som va med i filmen TOP GUN, rymdkapseln som skeppet hämta upp efter återvänt från rymden. Och space shuttle Enterprise står där, den flögs in ovanpå ett annat plan till JFK flygplatsen och kom på pontonbåt till pir 86 via Hudson river, och lyftes upp på hangarfartygetsdäck. Hela fartyget är en levande historia och klart värt tid och pengar. Att som plus få gå ner i den enda amerikanska offentliga raket ubåten Growler. Och se en riktig concorde. Vi bröva g krafter och såg 4D film.
När vi tagit oss igenom hela Museet så va klockan 16.00 och de var dags att ta sig tillbaka till hotellet för hämta väskor. På vägen tillbaka mötte vi  skådisen Martin Lawrence på gatan. Lyx har alltid en baksida. Vi fick lösa ut väskorna för 4 dollar styck och vi som utanför hotellet köp upp nästa alla kvarvarande dollar. Så ironisk på ett topp hotell tar man inte kort i bagaeförvaringen. Ha ha kusinerna från landet stod där o skrapa ihop 20 dollar så vi kunde lämna med flaggan i topp.  men glada ihågen så drog vi iväg. Och vi har ju blivit lite rutinerade så självklart skulle vi åka tunnelbana till JFK flygplatsen. Ja vi skratta mycket när vi försökte få till vilken perong vi skulle på, just på denna station låg 2 perronghallar undervarandra. Så 4 möjliga perronger. Men vi lyckades. Väl på tåget så va en street artist med på tåget och underhöll med roliga ljud. Vi lyckades med att byta tåg mot buss i Queens. Massor av hjälpsamma människor visa vägen. Väl på flygplatsen checka vi in och skulle gå igenom säkerhetskontrollen. Och måste säga de var den värsta organisationen ever. Då ska tilläggas att personalen strax före byts ut mot kvällspersonal. Oskyltade kösystem, osynliga stop gränser man skulle stanna bakom. Otrevlig personal som bemötte resenärerna på ett sätt som inte passar på en internationell flygplats. Röntgenmaskiner som gick sönder och plötsligt släpptes de på 2 köer till en maskin o kaos var faktum. Och mitt i det skulle Niklas visiteras och stressen va hög. Och personalen är nog de sämsta vi någonsin mött. Vi kom till sist igenom fick gå och fika. Och så va det dags o lämna amerikansk mark. Vi börja titta på biljetterna och ser att vi får sitta på samma rad. Skönt tänker vi. Kliver på och på vår rad sitter redan en person vid fönstret. Så vi fick dela på oss. Och nu kommer jag gnälla. Ser inte ner på något vis på överviktiga människor utan vet och förstår att de kan ligga bakom liggande orsaker till övervikten.
Men att i de krympta utrymmenas tider så är inte det normala utrymmen ens  i det vanliga. Och jag anser att för säkerhet och komfort för alla som betalar för sitt säte bör få den komfort den betalat för och absolut för att inte diskriminera överviktiga bör extra sätet pris reduceras. Nu satt personen en bit in på Magnus säte och sen jag som inte heller är trådsmal. Så vi hade en pissnatt hem från NY med trängsel. Vi toppa med att Niklas fick epanfall exakt när vi landa. Så spänningen va på topp när vi åter igen va på Svensk mark. Till en början sken solen. Men när familjen Åhström gick ut genom dörren då kom snöflingor och på vägen hem snöblandat regn. Så man kan säga att hösten tog emot oss ordentligt. Vi kan knappt fattat vilken resa vi gjort. Halva USA på 16 dagar. Vi har upplevt fantastiska saker och mött fantastiska människor. Helt klart vår livs resa.  Är tacksam för allt vi fått uppleva i alla olika delstater, där miljö, människor och  kultur förändrats från Kansas till New York och lite över 370 mil har vi åkt.  Och bott på allt från enkelt motell till finare hotell. Ätit skräpmat och fina middagar. Vi har åkt på skit dåliga vägar till toppvägar, vi har passerat vägtullar och åkt över extremt stora broar tom gått över en. Vi har på resan mött människor i olika yrken. Sett brandbilar, polisbilar och utryckningsfordon. Vi har upplevt dialekter.
Sett kända platser och landmärken, stora kända som små lokala. Vi  har fått nya vänner. Vi har sagt att vårt hem alltid är öppet för besök. Jag vi har åkt flyg, bil, tåg, båt, tunnelbana, helikopter och cyklat. Att sedan komma hem till städat hus är bara pluspoäng. Tyvärr värsta höststormen ute och kallt. Men vi har ju saknar de andra barnen. Så glädjande att vara hemma igen. Ska bli skönt att få sova efter 29 timmars vakenhet.
Tack för ni följt oss på vår livs resa Erica, Magnus och Niklas


 

Erica Åhström
Senast aktiv - från Lindsborg, Kansas, USA
Kommentarer
Postat av Helén

FantastiSkt kul att följa er 🎈

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem