Resdagboken

En dag i huvudstaden.

måndag 23 oktober 2017 Washington, USA
  • 544 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Vi lämna Fredericksburg och styrde mot Americas huvudstad. Efter gårdagens skjutning i Alexandria (förort till Washington) styrde vi bort tanken på parkera där o ta tåget in. 3 blev skjutna och 2 dog.  Så vi ladda gpsen och mot stan. Vi insåg att vi va tvugna att svänga av vid Pentagon. Och åka ett varv runt det. Otroligt tråkig byggnad. Där va det fotograferings förbud. Så blev lite på avstånd.
Vi hitta in i downtown och en gata från vita huset fann vi parkeringsgarage förvånadsvärt billigt bara 20 dollar för en hel dag. Sen va det bara börja gå. Efter några kvarter i en korsning vid washingtonmonument kom vi i samtal med en man, och han fråga vart vi kom från. Sweden då måste ni prata med min fru. Hennes familj va från Simrishamn. Ett trevligt par herr o fru Ålfält. Vi fick lite vägledning vart vi skulle gå. Alltid kul att möta glada människor. Vi promenerade runt wwii memorial Atlantic pavilion och den stora reflekterande vatten spegeln framför Lincoln memorial. Och själklart va vi in och titta på Lincoln. Sen en promenad till minnesplatsen för de avlidna soldaterna som dött i olika krig. En tung plats med mycket sorgsen energi.  Därefter va det dags för det vita huset, vi gick till baksidan den som vi ser mest av i media där också runda rummet finns.  Och när vi står där så tömmer secret police platsen ( ett gång stråk) för Trump skulle komma ut och stå där och hålla tal. De stormar runt honom just nu för 4 soldater har mördats i Nigeria och presidenten har tydligen inte beklagat sorgen ordentligt till familjerna. Han sa till en änka att”han viste väl va han signa upp sig för” men visst är det sorgligt att han dog. Och de har pressen fått veta. Sammtidigt har singapore regent varit på stadsbesök och gjort affärer med köp av stidsflyg så de va på topp på säkerhetsavdelningen i dag. Vi promenera runt i många timmar och gick till sist till framsidan på vita huset och prata med en av deras secret police som vaktar utanför. Och då på gen signal så skulle alla flyttas till motsatta sidan av gatan. Sen kom det snipersskyttar på taket på vita huset och de kom poliser mc poliser och swar team. Så vi fick se när de lämna i kortege från vita huset. Lite spänning och allvar. Det blev ett varv runt vita husets arbetares kontorshus med. Och de vaktades av united states secret service och shäffern k-9 Duco. Den glada hundföraren tala varmt om sin hund och vi fick idolbild av Duco. 
Sen leta vi upp bilen och styrde vidare. Vi stanna i Delaware och åt, där va platsen för första engelska kollonien. Och Delawere är första staten i USA. Vi landa i utkanten av Philadelphia och äntligen fick man lägga upp benen. Vi har haft en historisk dag och helt anfallsfri. Tankarna går till de alla som dött i krig de alldrig bett om att behöva kriga i. RIP.
 

Erica Åhström
Senast aktiv - från Lindsborg, Kansas, USA
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem