Resdagboken

Sista striden.

söndag 22 oktober 2017 Fredericksburg, Virginia, USA
  • 514 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Ny dag och ny möjligheter. I dag var målet mot Washington. Vi checka ut efter en god frukost och fastna i ett samtal med hotell Receptionens Daisy. Hon berätta om olika boenden och att man enklast parkera bilen i Alexandria och tog tåg in till centrum och vita huset. Så vi packa in oss i bilen och åkte.
De är fina vägar här i north Carolina och vi slås av växtligheten som ändrats till tallskog. Tallarna är gamla så vägen har legat här länge. Här växer träden intill motorvägen och trädgrenar hänger över vägbanan. De skulle de aldrig få göra i Sverige. Men de skuggar ju vägbanan så det gör väl nytta. Nu har vi kommit upp i som mest 6 körfält. Vi är glada över gps som hjälper till och hålla rätt på vägfälten. Jag läser skyltar och magnus kör.
Vi har ingen direkt vägplan eller tidsplan så vi väljer efter tycke och smak när vi vill stanna. I dag så lät vi bli att boka motell så vi kunde välja senare hur vi skulle stanna.  Vi har på vår resa sett fort från civil
War och vi har följt civil war trails (inbördeskrikets vägar) fronten där det skett mest har vi följt på vår väg. Och i dag såg vi en skylt Petersburg National Battlefields Virgina och en skylt om motor arena. Så vi lämna inerstate 85 och svängde av. Och lite historia blev även det då vi efter en bit kom in på inerstate 1. Likvärdigt med våra europa vägar ( vi bor vid E4an)
Och vägarna har sina nr efter hur det kommit till. Så vi åkte på första ”motorvägen” nr1. Vi beslöt att vi skulle åka till mortorbanan först. Men dålig skyltning ledde att vi inte hitta. Så vi stanna vid lokala 
Sheriff kontoret. För fråga om vägen. Den tillmötesgående personen som skötte kontoret som för övrigt hade en bad hair day och inte ville va med på bild va jätte trevlig. Men Dinwiddie county sheriff C. R. Walker visa oss vägen och sa att motorstadion va stängd. Så åk direkt till five forks battlefield. Han ville gärna va med på bild. 
Sagt o gjort åkte vi ut i skogen. Och kom till platsen där det avgörande attacken skedde i USAs inbördeskrig mellan nor och syd. Park Ranger Maggs Vibo jobba på parkens information plats i dag. Hon va en otroligt trevlig och kunnig tjej som berätta om platsen och de olika händelserna som ledde till syd sidans nederlag. Under tiden kom 2 Park Ranger Police killar. Och vi fick höra många historier om området och vardagen i Dinwiddie County. Vi stod länge och prata och sen fick vi fota lite. Vi insåg att vi varit där i ett par timmar. Men de var historia och det rörde oss för vår anfader Nils Leonard stred i det kriget och hans sida vann. Efter det åkte vi till de avgörande platserna och titta. En bit av Amerikas avgörande historia.  Efter det spännande timmarna åkte vi vidare och landa till sist i Fredricksburg mellan Richmond och Washington på motell Quality in. Börja bra vi landa i säng och tog varsin cider och jag tänkte sätta mig o skriva. Då sa de live på tv-nyheterna att 2 hade blivit skjutna och en svårt skadad o för till sjukhus i Alexandria en förort till Washington DC. Vid stationen där planen va att i morgon lämna bilen för att ta tåg in till city o vita huset. Kändes ju sådär att veta. Strax efter får vi nya grannar som parkerar sin stora mullrande GMS truck utanför. Går in drar på stereon och pratar högt och ljudligt. Och självklart har vi fått ett rum med anslutningsdörr så allt hördes. De vrider upp sterion och går ut och åker i väg. Då gick jag till receptionen och bad om nytt rum. Klockan var ju bara 23.30 så det va bara och flytta bort en bit. Och de kom tillbaka och fortsatte leva rövare. Men nu störde det inte så mycket. Så en bra dag utan anfall och massor av historia och lite mycket spänning på slutet så kan vi säga att vi är super nöjda med denna dag. Och så tacksam för att vi fått möta så många trevliga människor.  Och ser fram emot morgondag. Carpe diem fånga dagen.
 

Erica Åhström
Senast aktiv - från Lindsborg, Kansas, USA
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem