Resdagboken

deed done

söndag 13 augusti 2017 Seekonk, Massachusetts, USA
  • 435 Visningar
  • 1 Kommentarer
Rapportera

Kl. 20.15
Jag höll fast vid gårdagens beslut, leksaksaffär först. Resan dit tog mig igenom delar av Boston som inte fanns med på  independence trail, eller någon annan trail överhuvudtaget. Jag genomled den sedvanliga leksaksaksaffärsångest och gick därifrån med inköp som säkert inte kommer falla alla mottagarna i smaken. Jag kam bara konstera att Toys'r'us är inte ett dugg bättre i Dedham, Massachusetts än i Kungens Kurva - tacka vet jag Bangkok.
Sedan åkte jag inåt landet mot Worcester. Att åka här är som någon sorts psykadeliskt motsvarighet till att köra bil i England. Worcester, Leicester Shrewsbury - där har vi tre städer jag aldrig varit i närheten av i GB. I Massachusetts har jag kört igenom alla tre. 
I Worcester, eller var det Shrewsbury, åt jag på lunch på den häftigaste dinern på alla mina resor här. Lika stor som en mindre järnvägskupe, ungefär åtte trånga booths och en bardisk. Populärt som bara den, jag satt vid disken, publikrusning. Åt italiensk breakfast ,serveras hela dagen. Jätte gott. Alla pratar som i filmen "Goodfellas" eller vilken maffiarulle som helst. Trevligt och en häftig upplevelse
Sedan söderut och in i Conneticutt, scenic route dessutom och vackert var det. Flera timmars körning och allt var bra. Sedan in i Rhode Island och en ny scenic route utmed kusten. Där kom bekräftelsen att det var rätt att undvika kust körningar idag. Mycket folk finns det
även i Rhode Island. Tillbaka till Massachusetts (vem vill inte övernatta i Seekonk), billig motell, ej sunkig. Middag på "Not Your Regular Joe's Kitchen and Bar", där jag åt bland de bästa frutti di mare jag har någonsin ätit. Bjöd mig själv på en bourbon för att fira mission accomplished. 48 stater avverkade.
Nu gäller det att komma härifrån innan en viss person som sitter i ett hus av viss färg hittar på mera galenskap än han redan har gjort. Att titta på nyhetssändningar här kan vara en ångestskapande upplevelse, inte bara mannen i fråga men hans "rådgivare" förefallar att begåvningsmässigt vara tämligen långt under genomsnittsnivån för människor som borde vare ute utan ledsagare.
Imorgon är målet återbesök i New York state, Albany, och genomresa i Rhode Island och Conneticutt, kanske även Vermont - vi får väl se.

Kommentarer
Postat av Ulf Lindbohm

Snyggt jobbat, grattis till 48 stater!
Så det blir Alaska och Hawaii nästa
år, eller..?

Uffe

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem