Resdagboken
Efterrätt frukost. Bananapankes
Efterrätt frukost. Bananapankes

Finmiddag & apornas planet

fredag 24 mars 2017 Bijilo, Serrekunda, Banjul, Gambia
  • 447 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Torsdagen tillbringades med strandpromenad till Monkey Park å halvvägs dit träffa vi på en man som kunde ta oss in bakvägen, planka alltså, "its ok maaan". Vi bangade å då sa han att han inte ätit på flera dagar. Tyvärr går det inte att rädda alla människor. 
Väl framme blev vi uppvaktade av ett gäng guider å försäljare av jordnötter för att mata aporna ( vilket va förbjudet förstås)
Vi fick med oss skön lirare som guide Abdullah, trodde han va 25 bast men vi lunkade ut att han va 37 år. Alla ser yngre ut än vad de är. Vi med 😉
Eftersom det slutet på säsongen va vi själva i parken å kunde lugnt ta oss runt. Utan guide hade det varit piss, nu fick vi svar på frågor och han förklarade allt.
Sedan sålde han förståss på oss en utflykt imorgon mer tre stopp. Marknadshelvete i Saragunda, krokodilpark å best beach in Gambia. Spännande om han dyker upp.
Se upp för priset på nötterna till parken BTW, här gick 250 dalasi ( 75kr) för 2 påsar nötter)

På kvällen åt vi finedining på hotellet, makalöst gott med Sukiyaki å ladyfish med risotto. Vilken kock de har här! Svindyrt med gambianska ögon, ca 550 kr inkl dryck för bägge. Värt det. 

Ann-Louise Blomberg
Senast aktiv - från Bålsta, Uppsala län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem