Resdagboken

En väldigt lång resa

fredag 17 mars 2017 Kampala, Central Region, Jamhuri ya Uganda
  • 362 Visningar
  • 3 Kommentarer
Rapportera

Okej, nu är vi då i Kampala, på Mulago guest house för att vara exakt. Resan hit var allt annat än problemfri...inga större saker men. Vi skulle bli hämtade hemma hos Linnea kl. 03.30 för att åka till flygplatsen och runt 01 vaknar Linnea och mår skit, vi kan väl säga att hon va rätt dålig utan at gå in på detaljer..;) men vi undrade ju då hur ska vi ta oss till flyget??! Men med lite hjälp från 1177 och lite tabletter så gick det! Jag fixar allt med incheckning osv och vi kommer iväg i tid till Amsterdam! Själva flygresorna gick ändå smidigt även om den sista kändes otroligt lång.. Planet från Amsterdam var rätt enormt, helt okej stolar men med minimalisk halvbra tv...man kan inte få allt!
detta flyget går "inom" Kigali i Rwanada också, så där stod vi stilla o släppte av o på nya passagerare som antingen skulle till Uganda eller Amsterdam...

Men till slut landar vi i ett regnigt Entebbe, Uganda och får alla våra väskor(!) och där skulle någon hämta oss, någon med en skylt med våra namn skulle stå där...Det gjorde det inte! Vi väntade ett tag, fick hjälp av en taxichaufför att försöka ringa universitetet men ingen svarade! Så vi pratade med en amerikansk kvinna som också satt o väntade och hon visste var det var vi skulle och sa att vi kunde dela en taxi, och just då va det vårt bästa alternativ..(klockan va 23.00). Så med en trevlig taxichaffis tog vi oss hela vägen safe and sound! Måste säga att det är en speciell känsla att åka bil mitt o natten i ett helt nytt land (och kontinent) man ser liksom i stort sett ingenting längre bort än vägkanten, sen att dom dessutom kör på fel sida av vägen gör ju inte saken bättre, kommer på mig själv ofta blunda eller försöka bromsa från baksätet när det kommer mötande bil från fel sida!!  Men vi kom till vårt Guest house där vi till slut hittade en vaken människa som kunde hitta ett rum till oss (dock inte det vi bokat men det orkade vi inte bry oss om då) vi sov i våra myggnätstält och vaknade av alla nya ljud under morgonen. Dom bygger tydligen en ny del av sjukhuset precis intill, här är massor av fåglar med konstiga läten osv. 
Vi fick i oss en ganska udda frukost bestående av varm(?) mjölk med flingor, rostat bröd och juice.. vi skulle sen bli hämtade kl 11 för o bli visade runt på sjukhusområdet bl.a...det kom ingen! Så en i receptionen här tog hand om oss o visade oss till International Office på sjukan, där blev det ännu mer väntan, fick fylla i ett formulär, sen mer väntan..någon skulle komma o visa oss runt...denna någon är inte så bra på o hålla tider kan vi säga! Sen fick vi förlag om att gå o äta lunch så länge..vilket va välbehövligt (tog lite extra tid dock eftersom vi va tvungna att hämta ut Ugandiska shilling för att betala, gick inte med USD där). Första måltiden va ungefär som vi läst och hört; ris och bönor! Smakade dock helt okej (som veggo blir nog detta det jag kommer leva på här). Vi gick sen tillbaka till kontoret o väntade lite till...vänta är något vi kommer bli oerhört bra på efter denna resa! 
Sen kommer studenten som ska visa oss runt..men det visar sig att han har inte tid just nu men vi kanske kunde träffa här om en timme (kl14), som efter en stund blev 15 och sen sa han att han skulle skicka ett meddelande när han va klar...och säger själv o skrattar att 15 kan lätt bli 16 osv här! Nu är kl 15 och vi har inte hört något än iaf! Spännande detta... det ska va nån fest här på guest houset nu ikväll som vi tänkte gå på iaf :-) kan bli trevligt, bor ett gäng andra svenskar här som ska åka imorgon! 

Den här resan blir definitivt en prövning i allt möjligt ;-) 

Marie Hermansson
Senast aktiv - från Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Kommentarer
Postat av Adelen Nilsson

Ja, jag tycker det lät som en spännande tripp än så länge! Ni får börja meditera i all väntan <3 Festa lugnt ;) Ser fram emot att läsa mer.. Kramar

Postat av Christel

Det där med att hålla tiden är förhoppningsvis bättre på sjukhuset! Kram

Marie Hermansson
marie.hermansson Publicerat

Hehe Ja meditation är nog inte en dålig idé Adelen ;)
Nja, jag tror inte det är bättre på sjukhuset...vi såg en liten del igår!

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem