Resdagboken
Läsning i poolen, bok nr 3, Svensk maffia fortsättningen.
Läsning i poolen, bok nr 3, Svensk maffia fortsättningen.

Crocodile farm & Gocart

lördag 10 december 2016 Puerto Princesa City, MIMAROPA, Filippinerna
  • 782 Visningar
  • 2 Kommentarer
Rapportera

Hej.
Tillbaka i Puerto Princesa efter en vecka i El Nido alltså. Känns som vi knappt gjort nåt här, bara slöat, vilket inte är min/vår starka sida. Men blickar vi tillbaka vilket jag ska ge er en inblick i här så har vi ändå hunnit med en del!

När vi kom ner från El Nido fortsatte regnet lite grann, men mestadels mulet. Jag intog ändå poolen och satt å snacka lite med en mörk tjej från Chicago och ett par som var läkare från Barcelona i bubbelpoolen. Trevligt så sett.
Blev en massage på rummet sedan för 93 kr vardera för en timmes helkropps kombinationsmassage. Jhonna hade ont i ett par dagar senare för de är rätt jäkla hårda i nyporna!

Dagen efter blev det poolhäng i 3 timmar trots att det var mulet, men solen tog ändå kan jag meddela! Fråga bara Jhonna, aka kräftan! :)
Vi drog på kvällen ner till Bay Walk, ett promenadstråk nere i stan vid vattnet. Lyckades av en slump pricka in en lokal festival där det var marinens kväll. De visade upp militärfordon samt vapen som vi fick klämma, känna samt posera med! Rätt sjuk, för de hade amunition och de verkade ju mer eller mindre laddade!
Efter det blev det NCC mall där vi på översta våningen hittade en lite arkadhall med vårt traditionsenliga basket-spel. Blev en timme där tills Jhonna äntligen slagit mig och då stängde hela gallerian så jag fick inte chans till revanch. Grattis Jhonna!

Dagen efter det försökte vi steka vidare vid poolen med våra böcker, men regn var 4 minut gjorde att vi gav upp snabbt. Sol, regn, sol, regn, sol, regn osv. Rastlösheten innfann sig snabbt hos mig och kl 12 tog vi en tricykle från hotellet med en lokal kille som hette Christian. Vi åkte till Cricodile farm and wildlife preservant center 45 minuter bort. Där hade man en jäkla massa krokodiler, sötvattenskrokodiler och de enorma saltvattenskrokodilerna. Den största levande de hade var 600 kg tung och 17 feat, nästan 6 meter! Vilken jäkla bäst!! Sen kollade vi också runt lite på fåglar, björnkatt och några pytonormar.

På vägen tillbaka sen frågade vår chufför Christian om vi ville testa gocart. Ja, why not. Låg ju på vägen. Vi bjöd även med Christian som 20 år gammal aldrig testat. 250 Pisos = 46 kr pp för 4 varv. Dock var sistarna så trånga att Jhonna höll på att få panik när hon satte sig i gocarten så hon avstod så jag å Christian körde istället 6 varv var. Det var sköj! Rolig bana med många chikaner och svängar! 
    På vägen tillbaka sen blev det ytterligare några stopp. Vi köpte en flaska Mango-Rom för 500 Pisos = 93 kr på Deuty Free shop. Hittade den dock billgare på vanlig affär senare. Gick på en souvenirmarknad intill men inget vi fastnade för. Började bli hungriga.. Christian tog oss till Jolibee, snabbmat i form av hamburgare, kyckling eller spaghetti. För övrigt har McDonalds här också spaghetti! Vi bjöd Christian på lite käk, stannade en gång till å köpte lite vatten å snacks, sen tillbaka till hotellet.
   På kvällen sen åkte vi på nytt med Christian till Robinson mall, Puerto Ps största köpcentra. Det enda vi köpte var dock en liten handväska som Jhonna köpte. Sen fick studenten Christian en fetingdricks då vi snart ska lämna Filippinerna för nästa land med ännu värre monopolpengar!

Sista dagen i Filippinerna har vi idag spenderat vid poolen en stund innan utcheckning. Riktigt varmt och hett idag! Jag hittade även stranden som jag inte hittade förra veckan och var nere och tog ett dopp i samt kikade runt lite där imorse.
nu har vi checkat it, ätit gott och ska om en stund bege oss till flygplatsen. Flyg till Manilla, sen flyg till Hoo chi Minh i Vietnam där vi får vänta en natt typ som sist i Manilla för att sedan på morgonen flyga vidare till Phu Quoq. Där ska vi stanna i 10 dagar typ. Ska bli gött.

Over and out.
MARKUS

Markus Hulander
Senast aktiv - från Ulricehamn, Västra Götalands län, Sverige
Kommentarer
Postat av Lotta Lennart

Härliga strapatser och härliga bilder! Vi har det grått med några plusgrader så att se och läsa eran resedagbok värmer oss mycket så ha det gott!

Postat av Jenny

Låter helt underbart och tur du tittar tillbaka och inser att ni gör en hel del :) Här har vi inte kört Gokart men Reine körde Crosskart i Göteborg igår. Mycket lerigt med tanke på vårt väder :) Skönt att ni kom fram tillslut ävennom du inte fick sova på 23! timmar :)

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem