Resdagboken

Snö och kyla, we love!

söndag 10 januari 2016 Skurup, Skåne län, Sverige
  • 552 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Berlin var fantastiskt! Då bortsett från att jag var dålig hela tiden. Förkylningen från helvetet kom några dagar innan vi åkte.... och satte sig på halsen framförallt. Skönt för familjen, att ha en mindre högljudd Emelie med sig! Haha :-)

Vi bodde en bit från centrum (Alexanderplatz), men detta trafiknät av bussar, tåg, spårvagnar etc i Berlin, gjorde det superlätt för oss att ta oss till olika sevärdheter - för vi ska inte heller glömma att vi kom till ett iskallt Berlin. Minus 10 grader och Dag 2 föll snön. Visst, vill man bara gå runt, runt och runt så hade vädret varit hemskt. MEN vårt mål var att chilla, se det vi "hann" se, njuta och försöka återhämta oss från förkylningar och höststressen. Så vi njöt verkligen av kyla och snön som låg så fint på Berlins gator.

Blev förvånad över hur billigt det var. Åt ute varje dag(såklart!) och inte en enda gång, med stora måltider (och vilken mat!!!) och öl kom vi aldrig över 150 kr per person. Och då åt vi finfina måltider. Vi köpte ett 3-dagarskort som gällde på alla tåg, bussar etc. Kostade 27,50 Euro, och gav oss dessutom jättebra rabatter när vi skulle bland annat upp i TV-tornet och in i Domkyrkan. Sjukt värt pengarna!

Så, återkommer vi till Berlin? Jomen VISST ska vi göra det, en vacker dag. Men då får vi ta oss an det under våren/sensommaren. Så man kan gå liiite mer än vad vi kunde denna gång. Där är ju så otroligt mycket att utforska i staden!

Som tur är fick jag och mamma oss en tur inom Primark...... så lite shopping blev det också :-)

Trots att man fortfarande är förkyld och numera även har hals- och öronont (ha ha) känner jag mig riktigt utvilad och är - snart - redo för vårens jobb och handboll.

Och just det - allas nyårslöften är att träna, bli hälsosammare BLA BLA BLA... och eftersom jag redan känner mig ganska stabil på det området, är mitt nyårslöfte att Resa mer! Uppleva mer! Även om jag älskar mitt liv nu, saknar jag mitt gamla utforskar-liv. Så målet är att hitta lite tillbaka till det... "Because What's life without living?"

På återseende!

Emelie Johansson
Senast aktiv - från Skurup, Skåne län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem