Resdagboken

Jag springer hit och dit

torsdag 25 september 2014 Nukus, Republic of Karakalpakstan, Uzbekistan
  • 522 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Vi stannade 3 dagar i Khiva och försökte ta igen oss lite i hettan. Fort mitt i öknen var inte den svalaste platsen så mellan sightseeing och strosande har vi checkat in på hotell med pool i två timmar, gjort världens sämsta manikyr, suttit och tittat och gjort övrigt avkopplande aktiviteter.


Mer actionfyllt har det så klart också varit. Vi har åkt pariserhjul från Stalins tid, festat med personalen på hotellet på den utan tvekan häftigaste bar jag varit på - en ombyggd medrassah. De har så mycket arv så det räcker och blir över så respekten för alla gamla byggnader är inte alltid den bästa. Har även haft århundradets bästa konversation när vi skulle träffa några från personalen senare på kvällen och de sa 'Vet ni var kamelen ligger? Vi ses bredvid kamelen klockan 7.'


Som vanligt har vi bott på ett underbart ställe där alla har behandlat oss som familj. De har tvättat, bjudit oss på mat, te, vodka och allt vi kunnat önska. I natt låg jag på taket och tittade på stjärnhimmeln som bara den var värd flygbiljetten.


I morse sa vi med sorg i hjärtat adjö till underbara Khiva och åkte norrut till Nukus där vi nu fattat posto fram till imorgon, då mina vänner ska de här damerna till Turkmenistan!

Carolina Jäderström
Senast aktiv - från Malmö, Skåne län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem