Resdagboken

China, I'm coming back for you

måndag 5 maj 2014 Värnamo, Jönköpings län, Sverige
  • 481 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Hallihallå.

Ja, som de flesta har förstått ska jag återförenas med Kina. Den 26e maj går flyget. Arlanda-Beijing, Beijing-Qingdao.

Av en slump i allt mitt jobbsökande på arbetsförmedlingens hemsida dök denna fantastiska möjlighet upp. Förstod inte riktigt vad det var för jobb jag sökte, mer än att det låg i kategorin 'servitör/servitris'. Men det var ju Kina. Och får jag jobbet, is it meant to be. Och så blev det!

Nu, lite mer påläst om vad det är jag gett mig in på, är jag så sjukt taggad! Jag ska vara så vänlig att jag berättar lite kort för er vad det handlar om, dock tror jag inte jag kommer fatt helt förrän jag är där.
För er som är mer intresserade finns det en hemsida: www.expo2014.se och ett konto på instagram: theswedishgarden

Men kortfattat är detta en utställning. Det kommer vara ett enormt stort område, där flera länder byggt upp sina paviljonger för att representera sitt land för kineserna.
Vår svenska paviljong kommer att ha en utställning om Sverige, från vikingatid till nu. Hela projektet är även i miljötänk, med mottot "From the earth, for the earth". Vi kommer även att ha ett café med lite enkel mat och fika. Men det som är riktigt coolt, lite crazy, men coolt. Är att vi ska ha en isbar. Med direktimporterad is ifrån Kiruna, ishotellet. Kommer bli en upplevelse för kineserna, kan jag tänka!
På det här stället kommer jag få guida, servera, posera osv osv. Lite allt möjligt helt enkelt! Känns som detta är min grej, till skillnad från engelsklärare.

Staden, Qingdao, verkar härlig också. Ungefär lika stor som Stockholm. En hamnstad, så det kommer förhoppningsvis inte bli så äckligt varmt, yey for me.

Människorna jag träffade i Västerås på intervjun verkar vara så härliga de med! Så jag tror jag kommer stormtrivas.

Tack för mig!

Emma Granefelt
Senast aktiv - från Lillehammer, Oppland fylke, Norge
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem