Resdagboken

Paddling i regnskogen

lördag 28 september 2013 Cape Tribulation, Queensland, Australien
  • 415 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Hej

Idag har vi varit äventyrliga! Vi har paddlat havskajak över de inre delarna av Stora Barriärrevet med utsikt över regnskogen!

På morgonen satte vi oss i bilen och åkte själva upp till regnskogen norr om Daintree River, till Cape Tribulation.

Det tog oss totalt ca 3 timmar, inklusive färjan över floden, att komma fram. Vägen i regnskogen är bra, men delar av den är mycket kurvig och brant.

Väl uppe i Cape Tribulation åt vi vår medhavda lunch på stranden. Det var riktigt varmt, både i luften och i havet. När vi gick en stund längs strandkanten var det knappt någon skillnad mellan luft och vatten!

Efter att ha legat och solat en stund åkte vi under eftermiddagen upp till mötesplatsen för paddlingen. Tillsammans med en liten grupp på totalt åtta personer och en guide satte vi oss i en dubbelkajak och paddlade ut på havet.

Ord kan inte beskriva hur vackert det var att se regnskogen från havet! Och vi såg havssköldpaddor och flygfiskar under vår paddling. Vår guide var riktigt duktig och berättade roliga fakta under hela vår tur.

Efter paddlingen i solnedgången satte vi oss i bilen och åkte tillbaka mot Cairns. Det var becksvart i skogen, och med alla kurvor kunde man ibland inte ens se mer än 20 m framför sig. Så man kan lugnt konstatera att vi inte körde särskilt fort.

På väg hem stannade vi i Port Douglas, ca 1 timme norr om Cairns, för att äta middag på vägen hem. Nu är vi bägge två helt slut, så vi laddar förmodligen upp bilder i morgon.

Kramar Linda och Jill

Linda Bengtström
Senast aktiv - från Malmö, Skåne län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem