Resdagboken
Wille ser med fasa bilderna av snökaos hemma.
Wille ser med fasa bilderna av snökaos hemma.

Historien om en vattenpump.

söndag 24 mars 2013 Plaça de la Villa, Calp, Valencia, Spanien
  • 1020 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Historien om vattenpumpen.

Det gångna veckan har varit ganska lugn, så det här inlägget kommer mest att handla om hur Bitte och jag har utvecklats som tekniker, kanske främst VVS-tekniker.

Historien börjar med att vi en morgon på ställplatsen i Santa Pola konstaterade att det inte kom något vatten ur kranarna - ingen av kranarna. Vi kunde höra hur pumpen "surrade". Vi tittade på varandra med samma fråga i blicken – vad ska vi nu göra.

Vi skruvade loss locket till den stora färskvattentanken och där satt pumpen mycket riktigt och surrade. Vi knackade på den, lyste på den, knackade på den igen, men inget hände.
Vi mailar till Johan på Caravanhallen, sa Bitte. Han brukar alltid vara så hjälpsam.
Sagt och gjort. Efter några timmar kom hans svar. Är det inte kopplingarna på ledningen som glidit isär så är det pumpen som är trasig och då är det bara att skaffa en ny och lösa det provisoriskt. Vi får fixa till det hela när ni kommer hem. Nu måste jag ut och skotta och ploga utanför lokalerna, vi har fått en jädrans massa snö i natt.

När vi läste Johans kommentarer kändes det bra, vi var trots allt på en varm och bra plats och vattnet skulle nog fixa sig.

På ställplatsen i Santa Pola stod ett trevligt par från Skåne (Bo och Barbro). Bosse visade det sig vara en "tekniskt begåvad man" han plockade bort pumpen och berättade att ca 12 km bort, i ELX, fanns en husbilfirma som säkert kunde hjälpa oss.

I onsdagsmorse åkte vi dit. Kontaktade kundmottagningen för service på denna stora firma och de sa vänligt "vänta här utanför på gatan så ska vi hjälpa er".
Vi stod där från kl 8.30 till 12.00 och såg den ena efter den andra komma före oss. Ingen från företaget kom till oss för att hjälpa till. Kundmottagaren sprang fram och tillbaka med mobilen vid örat.
Så fort han avslutat ett telefonsamtal var det någon spanjor, holländare, tysk, engelsman eller någon annan nationalitet som slet i honom.

Vi två som "uppfört oss svenskt" – d v s gjort som vi blev tillsagda och suttit och väntat trevligt och belevat – fick sitta där och vänta. Bitte hade ändå använt sitt sedvanliga mjuka – oemotståndliga – leende. L-Å tillämpade till slut sina neddragna ögonbryn och lite bullriga röst. Inget hjälpte.
Då fattade vi ett för oss unikt beslut. Vi köper grejen och monterar den själva. Sagt och gjort. L-Å gick in i butiken och inhandlade en ny vattenpump och sedan styrde vi mot Calpe dit vi kom i onsdagseftermiddag.

Fram med verktygslådan, snackade uppmuntrande med varandra under hela processen och glädjande nog efter ca 2 timmars arbete (för en montör motsvarande ca 10 minuter) satt en ny pump på plats. Enda missödet var att L-Å fick en skruvmejsel i tummen men inget läkarbesök blev nödvändigt.

Nu är vi alltså i Calpe igen, efter ca 10 veckors bortovaro. Det kändes riktigt trevligt att komma tillbaka till den camping där vi firade nyår och nu blev vi igenkända och väl mottagna.

I helgen är det något av festival i stan (Calpe Festival Village) och från i torsdags är stan fylld med portugisiska bussar alla hade kommit med ungdomar från stora delar av Portugal. De har minsann satt sin prägel på stan.
Under hela påskveckan kommer att finnas olika aktiviteter det mesta med kyrklig anknytning.

På promenaden in till city i går hajade Bitte till när hon såg att bilprovningen hade slagit läger på en P-plats i stan. Tydligen ett "tidsbegränsat bygglov" sa den erfarne bygglovstjänstemannen. Det var lång kö till besiktningen men det verkade funka bra.

Måste också berätta att tv-kanalerna här har haft långa inslag om Bebo Valdes död, bl a med bilder från Stockholm. Vi som bott i Brandbergen minns honom bl a från den tiden han kom vandrande med sina barn till dagis.
Han blev 94 år och bodde 40 år i Sverige. Att han fick flera Grammis är det inte många i Sverige som känner till. Han var oerhört stor i de latinamerikanska musikkretsarna världen över. Denna info var bara en parentes.

Vi har nu insett att vår hemkomst inte blir den 1 april utan närmare mitten av månaden, mer än så vet vi ännu inte.

Lars-Åke Ursäter
Senast aktiv - från Handenterminalen, Stockholms län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem