Resdagboken

Protocole d'entente - femtio graders skillnad

fredag 25 januari 2013 Ouagadougou, Centre, Burkina Faso
  • 500 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

2013-01-25, Fredag kväll.

Idag var det lyckosamt. Vi hade ett intensivt möte från 11 till 18 och formulerade ett Memorandum of Understanding eller Protocole d'entente under Albert Compaores ledning. Svart kostym och luftkonditionering. Vad som nu återstår är att göra en road-map dvs aktivitetsplan. På måndag skall jag ha ett par möten och på tisdag en sammanfattning av vad var och en skall göra. Projektet kan man säga är igång. Frågan är hur det skall fortsätta för min del - just nu är jag i det intensiva roliga arbetet att bygga upp något nytt - men det skall ju fullföljas också. När jag har kommit hem skulle jag behöva lite semester och smälta in-trycken, men nu gäller det att städa upp i mina åtaganden så fort som möjligt så att man kommer igång med det jag höll på med innan resan till Burkina Faso.

I går kväll längtade jag hem. Kan Ni tänka Er att det är över femtio graders skillnad? Jag längtar efter snön, jag längtar efter människor som inte pratar med en hela tiden och som man måste freda sig emot, jag längtar efter riktigt bröd. (I går kväll gick jag till bageriet men det var slut.)

I morgon åker jag ut med Albert och kollar temperaturen i hålet tillsammans med studenten Faisal och diskuterar hur sol- och regnskyddet skall utformas. Hoppas att det är varmt och soligt och svalt i hålet.

Nu är det ett rackarns liv med en massa skrik och dunkanden. Jag blir nästan rädd - men det är människor som jublar för att Burkina leder med 3 – 0 över Etiopien i fotboll!

Hans Eek
Senast aktiv - från Ouagadougou, Centre, Burkina Faso
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem