Resdagboken

Dags att lära sig indonesiska och förlänga visumet!

måndag 17 december 2012 Seminyak, Bali, Indonesien
  • 874 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Ok, så Nicke har haft himla otur hittills. Han har varit sjuk med rejäl feber, haft flera öroninflammationer och eftersom han tyckte det var en bra ide att försöka glida ner i poolen från poolkanten, så har han även haft infekterade sår på foten och knät...

Så min lilla älskling har inte kunnat dyka på ett tag så vi bestämde oss för att åka till Bali lite tidigare och förlänga vårat visum och få lite "semester". Så nu kan vi stanna här i fyra månader till innan nästa run. Vi betalar 700.000rp per månad vilket e ca 550kr, men då gör en byrå allt åt oss så vi behöver inte komma hit igen om vi inte vill.. Vi bokade rum på mitt gamla hotel där vi träffades för första gången och har nu spenderat 5 nätter där.
Vi hade en shoppinglista som vi skulle försöka boxa av, men vi trodde aldrig vi skulle hitta allt vi ville ha. Men vi fick köpt en platt- tv, dvd, högtalare, brödrost, vatten"kokare" och en massa annat hehe, för det betalade vi ca 3000 kr så inte så dumt och nu har vi ett koplett hem :)
Dock så får man inte ta med sig annat än väskor ut på snabbåten då de vill att man ska använda en fraktbåt (som är väldigt dyr) för sånt. Så vi köpte en STOR väska som allt fick plats i :)

Sen hade jag bestämt mig för att göra en indonesiska kurs då jag först, vill lära mig, men sen också med hopp om att det kan bli lite enklare att få jobb på ön, för det börjar närma sig att jag verkligen behöver ett haha.. Så jag har precis avslutat en 2veckors intensiv, och den var verkligen intensiv haha för jag gjorde klart 60timmar... Betalade ca 4000kr för det och det var värt varenda öre.... Nej, självklart kan jag inte prata flytande än, låååångt ifrån, men jag har kommit en bit på vägen och måste nu bara fortsätta lära mig ord och prata med folk, det är den skrämmande biten.. Men vill jag lära mid så....

Nicke följde med till Seminyak i några dagar då hans fot fortfarande var väldigt infekterad, sen åkte han tillbaka med väskan och allt..
Tyvärr hade han oturen att bli sjuk igen, direkt när han kom tillbaka till ön så han kunde inte gö mkt de första två dagarna... Men nu har han äntligen blivit frisk och av med alla infektioner så han gjorde sitt första dyk igår :) wiieee och imorgon åker jag tillbaka till min älskling och min ö, dem är båda saknade!

Vi har även fått turen att få sällskap här nu då erik och några till landade igår och kommer att komma ut till ön snart :)

Vi önskar er alla en god jul och ett gott nytt år, för det ska vi ha!!!!! Vi hörs igen nästa år :)

Nina Markov
Senast aktiv - från Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem