Resdagboken

Sevärdigheter, 272trappsteg, mys med apor och eldflugor

torsdag 4 oktober 2012 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • 432 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Vi åkte på en tur genom hostelet för 65ringit där vi fick åka runt till 7olika sevärdigheter. Innan det åt vi vår gratis frukost som dem erbjuder här och den var riktigt dålig haha, potatisplättar, små skynkelkorvar och indränkta nudlar med vitt rostbröd gjorde att vi betämde oss för att skippa frullen hädanefter..
Allafall, vi blev upphämtade av en jättegullig gubbe som pratar bra engelska men mumlar en massa, så att vi fick kämpa för att höra vad han sa under hela resan. Men av det man hörde så var han väldigt kunnig och han tog oss först till stans största moske som tar ca 25000personer. Där fick vi gå in och titta och jag fick ta på mig, som en lång tunn rock för att dölja, shit va varmt det blev, jag lider med alla kvinnor här som måste bära dem alltid i denna värmen och fukten. Temperaturen ligger just nu på runt 35grader och luftfuktigheten är annu högre och detta är den "svala" perioden.
Efter det tog han oss till det äldsta kinesiska templet som finns här, det var väldigt fint. Vi fick även kolla vilka djur vi är i kinesiska kalendern, Nicke är häst och alla egenskaper stämde in skrämmande bra på honom och jag är tydligen en oxe, där stämde inte allt lika bra in, men hälften typ...
Guiden berättade att det finns både chinatown (som i de flesta länder), little india och little bangladesh här och att indonesiska och bangladesiska ambassaderna alltid är fullt med folk.. Huvudreligionen här är alltså muslimskt, men finns även en hel del annat.
Så vi åkte vidare till little india där vi fick gå en lång gata ner och titta på när dem kransade blommor och lukta på indiska kryddor typ. Sen bar det av till ett museum, ett stort monument och sen kungens hus.
Guiden berättade att det finns 9kungafamiljer i 9 olika stater som roterar att få vara kung. Man sitter i 5år sen går tronen vidare till nästa stat och kungafamilj och den förstfödda sonen eller brodern till kungen. Så det tar alltså 45år innan man får chans att bli kung igen haha..

Sista stoppet var det jag hade sett fram emot mest, Batu caves. Ett hinduistiskt gammalt tempel som är ett av de mest populära utanför Indien. Det är limestensgrottor och man behöver gå 272 trappsteg för att ta sig upp dit. På vägen får man följe av mackaque apor. Dem kan vara agressiva och gillar att sno dina tillhörogheter genom att skrämma dig som att tex hoppa på dig så du tappar det du har i handen. Men har du inget löst på dig så låter dem dig generellt va ifred. Det var ju en mackaquebäbis som jag tog hand om på mitt volontärställe, Barney så jag vet även hur hårt de kan bitas om de känner för det hehe..

Grottorna va ganska häftiga men jag tyckte den stora guld buddhan nedanför trapporna och själva trapporna med alla fina apor, var det häftigaste.. Nicke fick en apkompis och vi båda förlorade nog lite vikt idag hehe.

Hem och chilla nån halvtimma innan guiden kom tillbaka och det vár dags för nästa tur med samma guide. Denna gången för att mata silverleaf apor, som är väldigt vänliga och lugna och sen för att se på eldflugor.
Vi åkte högt upp på ett berg omringat av skog och höga träd. Vid parkeringen stod aporna och väntade på alla dumma turister som skulle ge dem mat :) Vi köpte bananer, sparris och sötpotatis för en tjuga och vips hade vi en massa nya vänner! Aporna hoppade upp på våra axlar och åt ur handen på oss, dem försökte sno till sig från påsen man hade och hoppade mellan mig och Nicke beroende på vem som hade matpåsen. Det var många av dem och även några mammor med småttingar fastlimmade på magen. Det häftiga med denna aparten är att dem är ju silvergrå i färgen medans ungarna är gulorangea upp till 3månader innan dem skiftar. Mammorna var snäppet skyggar då de hade ungar, men de var fortfarande uppe på våra axlar och åt. ÅÅÅÅÅH va fina och söta de, va, jag skulle kunna flytta dit upp med dem. Nicke var lycklig han med och han fick gott om nya vänner! Men tyvärr behövde det roliga ta slut nån gång så vi åkte vidare och fick käka mat på en restaurang som är känt för sin skaldjursmat. Fick räkor, krabba, fisk och kyckling. Men tyvärr som med all mat vi har ätit här, så var den ganska smaklös, den smakade inte mycket alls och vi blev mätta men inte belåtna.
Vi tog oss i en båt och åkte ut på en lång flod omringad av vattenbuskar och träd. Tillslut kom vi fram till träd som började blinka, eldflugor. Nicke har ju sett dem förr så han visste vad som väntade, men inte jag. Det var väldigt häftigt, men tyvärr hade det regnat precis innan så det var inte jättemånga av dem just då. Guiden fångade några och jag fick en i handen, plutteliten var den, jag hade förväntat mig minst en humlestorlek men den var mer bananflugastorlek.. Men inte alla som kan säga att dem hållt i en eldfluga och kramats med apor, men vi kan!!!

Nina Markov
Senast aktiv - från Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem