Resdagboken

Dag 6 Framme i Irkutsk

söndag 4 mars 2012 Irkutsk, Irkutsk, oblast, Ryssland
  • 352 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Idag kom vi äntligen fram till Irkutsk. Äntligen kanske är synd att säga. Vi längtade nog aldrig speciellt förrän vi verkligen skulle kliva av. Men när morgonen kom och vagnsvärdinnan väckte oss kändes det himla skönt. Vi klev av, fångade första ”bästa” taxi och förklarade på ren ryska vart hotell Irkutsk låg. Mina Google-kartor som användes stämde inte alls utan förvillade mer. Vi kom i alla fall iväg i denne högerstyrda bil och anlände till hotellet. Incheckning kl halv fem. Funkar det???? Ja – i Irkutsk finns inget som heter för tidig incheckning. Och dusch kl halv fem är heller aldrig för tidig. Så ooooootrooooligt skönt.

Så skönt att Johan sov i ytterligare sex timmar till jag ursvulten väckte honom. Hittade ett Leninkafé för frukost och sightseeing på stan. Fachinerande hur en stad i det djupaste av Sibirien kan vara så modern och innehålla så mycket lyx. Och såklart så mycket av fattigdom, fallfärdiga ruckel och hus utan rinnande vatten.

Vi har hunnit med lite ölställen, fantastisk lunch på vinbar bredvid hotellet och till slut tagit en till tupplur och dusch på hotellrummet. Reflektionen så långt av dagen är att detta är en mycket mer välmående stad än vi någonsin kunnat föreställa oss.

Vi har promenerat vidare i stan och tagit lite drinkar på irländsk bar, ätit middag på japanskt hotell och sen tagit en sängfösare i vår egna hotellbar där vi hade en innestående beställningsrunda.

Som sagt – en mycket bra dag och nu ska vi försöka somna in i våra sängar. Jag lider av total tids-o-uppfattning och vet inte om kl 8 betyder morgon eller kväll. Så vi får väl se om gårdagens kassa nattsömn återupprepas:-(

Peter Lindberg
Senast aktiv - från Örebro, Örebro län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem