Resdagboken

Nytt äventyr

fredag 15 juli 2011 Gislaved Ö, Jönköpings län, Sverige
  • 257 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Då var det dags för nästa äventyr :) Det var längesedan man skrev här - inte för att livet varit händelselöst eller utan resor, utan snarare pga. dåligt minne av att jag ens hade en resdagbok. Sitter nu på jobbet (Elkedjan) och har otroligt roligt åt mina tidigare inlägg från Frankrike och Bali, men nu ska det uppdateras!

Sedan Bali har det hänt mycket, plugg i Växjö tar upp 100 % av min tid och tack vare otrolig självdisciplin (jajamensan!)samt lite tur har jag nu lyckats ta mig igenom två års studier. Resultatet av blod, svett och tårar har blivit ett stipendium från SIDA - skattepengarna används alltså väldigt klokt - för en Minor Field Study inför min C-uppsats. Min lilla fältstudie kommer ta plats i nordöstra Indien, i en stad som heter Guwahati i provinsen Assam, under åtta veckor. Tanken är att följa Operation Smile (De som inte har så bra koll på OS kan kolla hemsidan: www.operationsmile.se), utvärdera deras arbete samt att se hur det Indiska samhället behandlar dessa barn och hur processen tillbaka till samhället ser ut efter de har blivit opererade. Problemet (som jag ser det) är att dessa barn inte kan ta del av de rättigheter barn har, som att äta ordentligt, kunna prata - och därför saknar otroligt många möjligheter att kunna gå i skola (ofta pga. deras handikapp och ibland för att skolan inte vill acceptera dem pga. deras sjukdom). Det ska därför bli väldigt intressant att se hur Operation Smiles arbete kan göra att dessa hinder för fortsatt utveckling kan överkommas.

Nu blev det visst väldigt mycket pluggsnack, vilket inte var meningen med detta inlägg, men ville egentligen bara berätta att I'm back och att ett nytt äventyr ska påbörjas!

Louise Johansson Malmström
Senast aktiv - från Gislaved Ö, Jönköpings län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem