Resdagboken

Resan norrut, 2-7 januari

onsdag 19 januari 2011 Seventeen Seventy, Queensland, Australien
  • 248 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Vi lämnade Sydney och Blue Mountains bakom oss den 2 januari efter att ha stannat där i lite mer än tre veckor.
Nu var det dags att se östkusten. Vi tog oss mot Nelson bay och Port Maquarie. Båda väldigt fina ställen med vacker natur. Vi körde mot Byron Bay (underbar stad, hippiestaden, lite väl turistigt bara)
Vi åkte till Noosa, Rainbow beach (svart sand som glittrade), Agnes Water och Seventeen seventy. På det sistnämnda stället (1770) var det tänkt att jag skulle testa på att surfa. Men jag sa det om vädret var dåligt, skulle jag ta och skippa det. Eftersom det hade regnat ända sedan vi äntrade Queensland (norra Australien) var denna dag inget bättre. Stora delar av Queensland var även översvämmat (hade vi hört, vi blev ganska isolerade i bilen)
Vi gick till ett informationsställe i 1770 för att kolla läget, se hur stora översvämningarna var och vilka omvägar vi skulle behöva ta. Kvinnan som hjälpte oss sa att vi aldrig skulle klara det. Översvämningarna är gigantiska och det vore självmord att köra norrut. Det bästa skulle vara att stanna och vänta ut det och det kan ta dagar, veckor, månader.. Vi ville hålla oss optimistiska så vi ringde ett nummer som skulle säga oss vilka vägar som var avstängda pågrund av översvämningar. Det visade sig att vi inte hade så många vägar att välja på, så vi tänkte "lika bra att köra innan det blir ännu värre och vi verkligen är fast här".
Vi körde i många timmar innan vi kände att det inte gick längre. Vi märkte av den höga vattennivån alltmer och regnet bara öste ner. Vi valde att vända om och köra hela vägen tillbaka till Brisbane igen som i dagsläget inte var översvämmat. Där kände vi att vi kunde vara säkra. Inte visste vi att den värsta översvämningen på länge skulle drabba just Brisbane..

Lisa Johansson
Senast aktiv - från Varberg, Hallands län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem