Resdagboken

Fast i Yeppoon

onsdag 14 april 2010 Yeppoon, Queensland, Australien
  • 195 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Hejsan!
Nu har äventyret börjat på riktigt. Efter dykarkursen var avslutad i fredags organiserade vi oss och hämtade på lördag förmiddag våran Wicked Campervan. Efter lite matinköp och tankning började vi resan söderut. Första stoppet blev vid Josephine Falls där vi tog oss ett svalkande dopp nedanför vattenfallet, från bilens hetta. Vi stannade på en rastplats där vi lagade mat och träffade några andra backpackers som hade plockat cocosnötter som vi blev bjudna på. Efter maten fortsatte vi några mil till, till nästa rastplats där vi tillbringade vår första natt i vanen.

Andra resdagen tog vi oss från Ingham till Whitsundays med stopp i Bowen där vi badade vid Horseshoe bay och stekte pannkakor vid Bowens kända jättemango. Efter maten körde vi vidare till Whitsundays utan att hitta någon lämplig rastplats så vi fick sova lite mindre lagligt efter vägen vid hamnen.

På morgonen den tredje dagen åkte vi till Airlie Beach och badade i havet tills några lokala ungdomar kom och sa att det var farliga maneter i havet så att vi inte borde bada. Vi kom snabbt upp ur vattnet och duschade istället av oss och åkte vidare. Vi stannade i Mackay och investerade i en FM-transmitter så nu kan vi äntligen lyssna på lite roligare musik än australiensisk radio. :) Resten av dagen var mest bara äcklig. Vi kom till en by som heter Marlborough där vi skulle stanna och sova på en skyltad rastplats. Vi träffade två andra campervans som också letade efter den där rastplatsen men ingen av oss kunde hitta den. Till slut hittade vi i alla fall en mack som var täckt av insekter och andra kryp. Efter att vi fyllt upp tanken fick vi beskrivningar till rastplatsen som bara låg några hundra meter ifrån. Vi hade dock kört förbi den några gånger men det fanns inga toaletter eller någonting där och vägen bestod av tillplattat gräs så det var inte så lätt att förstå att det var en rastplats. Vi hittade i alla fall offentliga toaletter i byn som vi utnyttjade trots en stor fet lövgroda och en mindre groda som sällskap och därefter sov vi på den så kallade rastplatsen.

Igår åkte vi ifrån Marlborough och kom till Rockhampton på förmiddagen, två dagar tidigare än tänkt. Vi bestämde oss för att åka turistvägen efter kusten och åkte ut till Yeppoon. Efter att vi handlat lite mat skulle jag hämta upp Johanna som gick iväg för att slänga sopor. När hon hade hoppat in och jag skulle köra vidare så fungerade inte bilen. Provade att starta om bilen för jag trodde att den hade lagt av men det visade sig att den fortfarande var på och men jag kunde inte köra någonstans. Efter många försök fick vi ge upp och sätta på varningsblinkers och gå ut och dirigera förbi trafiken. En vänlig själ kom och puttade bort oss från korsningen och vi fick ringa road assistance som kom efter ca en timme. Vanen blev bortbogserad och vi ringde Wicked för att få ersättning för boende eftersom verkstan inte skulle hinna laga bilen så vi skulle få tillbaka den igår. Wicked svarade bara att det inte ar deras policy att betala för boende så vi gick till verkstan som sa att dom skulle ställa ut vanen på parkeringen så vi kunde sova i den där. Efter några timmars väntan gick vi tillbaka till vanene, delade på en kokosnöt som vi köpt och satt där på parkeringen med våra campingstolar och bord och spelade kort till läggdags. Personalen på verkstan har dock varit fantastiska. Vi fick en elsladd att ladda alla våra saker med, fri tillgång till en vattenkran och vi får använda deras toalett. Lyx! :) Nu roar vi oss med att söka högskolor och uppdatera er därhemma tills bilen blir färdig. Antagligen blir det en promenad till stranden också i väntan. När vi får tillbaka bilen fortsätter vi resan mot Sydney med nästa stopp i 1770. :)

Ha det så bra tills nästa gång!
Många kramar!

Caroline Ågren
Senast aktiv - från Halmstad, Hallands län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem