Resdagboken

Utdrag ur dagboken, dag 4

torsdag 14 januari 2010 Brefet, Västprovinsen, Gambia
  • 281 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Första dagen med lektioner!

Jag frös som en gnu när jag vaknade, och det var sjukt mörkt ute. Gabriella hade ställt sin mobil på klockan 07.20 eftersom frukosten skulle serveras klockan 08.00. Det var bara det att hon hade kvar sin mobil på svensk tid så klockan var egentligen 06.20. Vi tyckte att det var lite konstigt att inte en kotte var vaken och att ingen frukost var på gång...

Men vi träffade på Tijan som tog med oss på en liten tur och kollade på aporna som bor i träden precis utanför campet. Ganska stört att för första gången i livet se vilda apor som inte är instängda i små glasbås i en djurpark! Sjukt coolt!

Första Susu-lektionen var sjuk! Vi dansade i den varma sanden och svetten rann. Det är mycket komiskt att allt är så ouppstyrt. Vid ett tillfälle var det fem personer som ganska länge hade en vild diskussion om hur vi skulle gå från tre led till två led på sidorna... Mycket kul!

Till lunch fick vi inte kyckling & pommes frites (!) utan vi fick smaka Domodo (stavning på den?) för första gången. Någon slags jordnötsgryta med kött.

På eftermiddagen hade vi Ballafonlektion och Djembelektion. Köpte en Djembe också. Känns gött och kan verkligen vara användbart!

Stör mig för övrigt på den ena norska läraren som är med norrmännen och hennes klädsel. Jag har aldrig sett en vuxen kvinna med kortare kjol! Tycker inte riktigt att man behöver gå runt i en SÅ SJUKT KORT klänning när man vet "klädkoderna"...

Idag fick jag duscha för första gången sen vi åkte. Det kan ha varit den sjukaste duschupplevelsen ever, men jag blev ren!

Middagen idag; Pommes frites, fisk & makaroner. Sjukt kul att dom försöker anpassa maten till vår smak...

Efter middagen satte någon på en skiva med typ Polska, som att detta skulle representera svensk musik. Mycket roligt när det i princip bara var Sandra & Karl-Henrik som kunde dansa...

Emma Palmqvist
Senast aktiv - från Sävsjö, Jönköpings län, Sverige

Gambia; "Främmande kulturer - Musik & Bild 15 hp"

0 Bilder 2 Besökta platser 6 Dagböcker Till resan
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem