Resdagboken

Vad är det med engelsmän och tider?

torsdag 17 januari 2008 Stoke-on-Trent, England, Storbritannien
  • 53 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Idag har vi bott en vecka i Stoke och jag tror att det slutligen har slagit oss att det är här vi ska spendera ett halvår av våra liv. Vi har promenerat runt på Campus, varit en 4-5 gånger till Sainsbury´s och handlar och dessutom åkt in till shoppingmeckat Hanley två gånger. Det känns som att vi fått koll på Stoke nu och är redo att börja med våra vardagliga liv.

Det vardagliga livet som alltså då ska inkludera skola och träning är det tänkt. Hmm, lättare sagt än gjort verkar det som. Vår första lektion i måndags (Human Rights – Political Controversies) gick jättebra tack vare att både Magda och jag satt med markeringspennan i högsta hugg och gulmarkerade text. Läraren var jättetrevlig och frågade efteråt om vi hade hängt med i allt som sades samt lånade ut en lärobok. Det var alltså med gått hopp som närmade oss veckans andra lektion (Criminal Justice) under tisdagen. Men där fanns ingen lärdom att hämta för efter en halvtimmes väntande (vi har lärt oss att lärarna här ofta är sena så det är lika bra att sitta kvar) så meddelade någon driftig person att läraren var sjuk.

Snopna fick vi alltså gå hem. Istället bestämde vi oss för att göra en kickstart på våra nya liv och träna Salsacise på St. Matthews Sport Center som vi bor alldeles vid. Men men, efter en 20 minuters väntan där så insåg vi att inte heller denna lärare behagade dyka upp till sin lektion. En trevlig danska som befann sig där berättade att läraren brukar vara punktlig annars och att klassen ska vara bra, så vi ska nog våga oss tillbaka nästa vecka.

Under onsdagen sen kom Ida på besök. Ida som ska bo i Keele bara en halvtimme ifrån oss ska under två nätter dela våra fantastiskt mjuka 90 sängar á la skavföttersstyle. Härligt!
Under onsdagen passade vi på att promenera in till Hanley då vädret i engelska mått mätta var fint (lite blå himmel i nått hörn någonstans) för att göra lite mer shopping :)

Vi hittade några riktigt bra affärer där jag bland annat skaffade mig en vårjacka och ett par stövlar. Magda satsade på exlusiva hårstylingsprodukter och Ida fynda en snygg pennkjol. Alla kände vi oss nöjda som bara den när vi satte oss på bussen tillbaka till Stoke.
Efter att ha dinerat på spagetti och köttfärssås såg vi till att ta med Ida ut på en riktig engelsk pub (med andra ord den närmast belägna typ 50 meter från vårt boende). Här avnjöt vi en varsin öl (fast Magda drack Strongbowl, dvs engelsk cider) och snackade på. Vi hade tyvärr haft övertro till engelsmännens nattsuddarvanor så efter att ha ramlat in på puben vid 22 var vi tvungna att ramla ut igen endast en timme senare. Glada i hågen bestämde vi oss för att fortsätta kvällen på LRV men efter att ha spanat in kön så delade vi istället systerligt på den vinslatt vi hade kvar hemma och hoppade sedan i respektive säng.

Livet börjar kännas ganska gött här i Stoke – och till vår stora lycka så har de för tillfället kopplat ur brandlarmet och gör istället personliga besök för att kolla ev rök. Ha ha, you gotta love england :)

// Anna.

Anna Almqvist
Senast aktiv - från Karlstad, Värmlands län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem