Resdagboken
Jag på mitt kalas
Jag på mitt kalas

Chokladfyllda koalor, nio tillsägelser och karaoke

söndag 11 november 2007 Tokyo, Hachioji, Japan
  • 70 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Hej alla vänner!

Hoppas att ni mår bra och är glada. Jag har redan varit i Tokyo halva tiden och det går GALET fort. Här är en del av det jag har haft för mig:

1. Varit på tysk oktoberfest i Yokohama. Ett helt tält fullt med fulla och glada japaner i enorma tyska hattar. Och några tyskar som stod och dansade på en scen. Galet bra drag, japanerna bildade tåg och hoppade runt runt i tältet. Oförglömligt!

2. Suttit på skolgården, ätit riskakor och spanat på tjejer med min vapendragare Hoa. Vi har smällt i oss minst en påse om dagen, många riskakor.. Ibland har vi, för omväxlings skull bytt till chokladfyllda koalabjörnar, men det är väl inte direkt nyttigare..

3. Lärt mig hur man tar sig in i en överfylld tunnelbana. Knepet är att backa in så man kommer in halvvägs med fötterna, sedan trycka sig in med hjälp av dörrarna när de stängs. Sedan står man med hela ansiktet tryckt mot dörrarna och på hälarna (eftersom inte hela fötterna får plats på golvet) men man får inte vara så knusslig…

4. Börjar träna på gym/simhall för att inte själv bli en chokladfylld koala. Jag har varit där två gånger hittills och redan brutit mot nio regler och fått tillsägelse för detta. I simhallen lyckades jag samla på mig fyra tillsägelser bara genom att visa mig!

A. Glömde skriva upp på en tavla hur länge jag hade tänkt jogga
B. Ställde vattenflaskan på fel ställe
C. Gjorde för slarviga och för få situps. De kom fram och petade och sa att jag skulle minst göra 3*10!
D. Glömde torka av en maskin med den lilla trasan som hänger bredvid
E. Hade halsband i simhallen. Fick gå ut och lämna.
F. Hade ingen badmössa. Fick gå ut och köpa.
G. Hade fel klädsel. Bikini = inte OK. Heltäckande hajdräkt skulle det minsann vara!
H. Simmade för lite till höger när jag var ensam i bassängen. Så fick man inte göra.
I. Nuddade inte kanten när jag vände (anledning, en gubbe blockerade hela sidan men det kunde inte badvakten ta hänsyn till..)

Imorgon ska jag dit igen, är lite förväntansfull vad jag ska få skäll för..

5. Firat min födelsedag. Det blev en bra dag med isakaya (middag med fri dricka och mat..) med en av våra "klasser" och vår lärare Yoshida sensei och sedan karaoke. Isakayan blev värsta fylleslaget med japaner och holländare däckade i bordet, initiativtagaren Yoshida sensei var nöjd! Karaoken var som vanligt galet rolig, alla hoppade, sjöng, dansade och Nikki däckade med huvudet i bordet och missade alla sina sånger..

Ja, det är lite av vad jag gjort. Fått skäll, kalasat och ätit koalabjörnar och riskakor.

Nu ska jag gå och hänga tvätt för tvättmaskinen spelade just sin avslutningsmelodi. Allt har verkligen en melodi här. Tunnelbanorna har en "stänga dörrarna"-melodi, sopbilen har en "hämta soporna"-melodi och övergångställena en "gå över gatan"-melodi.

Klart slut!

Kram Tove

Tove Sjölander
Senast aktiv - från Tokyo, Hachioji, Japan
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem